Jag tycker om att va lång ledig och jag tycker samtidigt inte om det. Det är 2 olika sidor som bråkar i mig och skapar en form av kaos i huvet och gör mig väldigt orolig.

Det jag tycker om med lång ledigt är att mina prestations krav sänks lite som jag annars sätter väldigt mycket på mig själv. Jag har tiden och möjligheten att lägga ennu mer tid på det som jag tycker är kul att göra vid sidan av jobbet. Jag får ladda batterierna (om dom nu laddas så mycket när det kaosar och är bråk i mig?!). Borde väl igentligen skriva att jag får mer möjlighet att försöka ladda batterierna och att det finns mer tid för återhämtning. 

Förändringen från att jobba till att vara lång ledig tycker jag är jobbigt och svårt trots att jag behöver ledigt. Struktur och rutiner är väldigt viktigt för mig. Även att jag vet om detta så bryts det så lätt när lång ledigheten kommer. Sömnen kaosar, lägger mig för sent. Har jag inte fått den sömnen jag behöver så visar det sig oxå därefter. Vetskapen om att jag inte har nått spesielt dagen efter gör det inte lättare att gå och lägga sig och tankarna går på högvarv. 

När jag är ledig och inte har nått spesielt att planera upp så är det svårt att veta vilken ende jag ska börja i. Har jag inte kvällen innan planerat upp kommande dag lite grann så är det svårt att ens komma igång, trots känslan av rastlöshet och att det kryper i mig. Det är svårt att veta vad jag ska planera in, hur mycket och vad jag orkar med. Återigen kommer den här balansen in som inte är lätt. Ofta leder sånna här sitvationer till obehagskäsnlor i kroppen senare på kvällen, för då kommer jag på saker att göra och sen kommer tankar om att detta borde jag ha gjort eller detta kunde jag ha gjort idag. 

Enstaka verktyg som inte tar så mycket energi har jag, typ som:
– Brorsans och hans sambos hund
– Spela gitarr 
– Massage
– Snacka med nån som får mig i andra tankar
– Träna

Tips jag fått som jag värkligen tar till mig av, är att punkta upp verktygen som jag sen kan välja ut att göra. För att göra detta behöver jag dock hitta mer verktyg, det är en prosess i sig. Sen har jag tänkt vidare lite på detta tipset – att när jag har kommit på och hittat kanske 10st verktyg som inte tar så mycket energi och punktat upp det. Då kan jag innan lång ledigheter plocka ut från listan, planera in och strukturera upp dom här verktygen i kalendern. Där är jag inte nu men det är defenetivt nått jag ska jobba på. Får jag ordning på detta så tror jag faktiskt att batterierna kommer laddas något mer under lång ledigheterna.