När jag ibland, eller ja, ganska ofta, upplever mig själv ha låkt självförtroende och låg självkänsla så är det viktigt att ibland försöka påminna sig om motsatsen. Att påminna och intala sig dom posetivare tankarna om en själv, som har kommit lite ur spår – Jag är bra presis så som jag är! Därför tänker jag i detta blogginlägget dela lite olika tankar, sätt att tänka och citat som jag gillar, som jag försöker tänka på ibland när jag behöver påminna och intala mig själv motsatsen av mina negativa tankar mot mig själv.

“Ge mig SINNESRO att acceptera det jag inte kan förändra, MOD att förändra det jag kan och FÖRSTÅND att inse skillnden.”

“Det finns bara en av mig och det är jag.”

“Va dig själv, alla andra finns redan.”

“Våga vara annorlunda, gå sin egen väg och att ha kul på vägen.”
– Ett budskap jag tog med mig från Petters (artist och textförfattare) föreläsning.

“Det är inte vad du gör som bestämmer vem du är – utan det är vem du är som bestämmer vad du gör.”

”Livet är som en bok, du kan inte endra på sidorna som redan är skrivna, men du kan börja på ett nytt kapitel.” 

Ett tips jag fick av en god vän, att försöka endra en negativ tanke till en posetiv.
Såhär kan en första tanke i mitt huve se ut som jag genom 5 VARFÖR-frågor kan försöka endra till en posetiv tanke: 
Jag är en dålig person
VARFÖR
För att jag har svårt med vissa saker
VARFÖR
För att jag inte kan det andra kan
VARFÖR
För att jag inte är skapad som alla andra
VARFÖR
För att alla är unika
VARFÖR
För om alla vore likadana hade det varit bedrövligt! 
Så då är jag inte dålig, bara UNIK! Varken bra eller dålig, igentligen, bara väldigt väldigt unik.

En koppling jag dragit och tar med mig från en scen i Star Wars, ”The Empire Strikes Back”. När Luke Skywalker va på besök hos Yoda så sjönk hans skepp ner under vattnet och han försöker ta upp det med sin kraft men misslyckas. Men när Yoda tar upp skeppet med sin kraft så lyckas han trots att han är som en myra i förhållande till skeppet.
Luke: Jag tror inte det är sant 
Yoda: Det är därför du misslyckas
Så bara för att man verkar vara liten och svag till saker å ting som känns omöjilga eller att man har andra svårigheter, så kan man fortfarnde lyckas, om man bara tror.