Det finns så mycket att säga om just denna hunden. Lexi, som hon heter, är min bror och hans fästmös hund. För mig är hon inte bara en hund, för mig är hon som en bästa vän. Hon är oxå för mig den bästa ADHD-medisinen som slår medisinerna i tablettform. Igentligen är jag ingen hundälskare men med Lexi är det annorlunda. Hon kännr vad jag behöver utan att jag behövr säga nått. Hon märker när det inte står rätt till. När jag känner mig nere, då kommer hon och läggr sig nära och med huvet i famnen. Jag behöver inte förklara och säga vad det är utan hon finns bara där och är brevid.

Hon är hunden Lexi och jag är människan Johanna och endå är vi väldit lika varandra. Hon vill vara där allt händer, är det nått hon värkligen gillar blir hon helt hyperaktiv och uppvarvad. Hon lysnar inte alltid direkt när hon blir tillsagd för hon kan vara så inne i det hon håller på med då. Är det nått som inte intresserar henne så blir hon lätt utråkad, rastlös och går bara omkring. Hon har lätt för att bli orolig. När hon lägger sig och ”vilar/sover” så går hennes hjärna fortfarande på högvarv. Hon är på sin vakt trots att hon igentlign är väldigt trött. Hon reagerar på minsta lilla ljud eller rörelse omkring henne. Jag kan titta på Lexi och bara le och jag tänker att hon är så mänsklig på nått sätt och att vi är så lika varandra. Reaksionen från omgivningn kan ibalnd bli – Varför blev Johanna så tyst? Det är då Lexi är vid mig.

För mig är kvällar och nätter ofta tunga. Det är svårt att komma ner i varv. När jag väl sak lägga mig, då blir jag som mäst kreativ. Hjärnan går på högvarv och jag tänker mycket. Det tar lång tid att somna och jag sover oroligt gansaka ofta. En sommar i stugan som jag hade lite mer oro när jag sov och Lexi märkte det. Hon märkte att min andning blev ojämn och intensivre när jag sov. Jag vaknar till och blir lite rädd. Jag halvsover och kännr paniken i kroppen. Lexi kommer då och slickar på armen och lägger huvet på magen och då kunde jag hitta tillbaka till den djupa långsama andningen. Sen lägger hon sig tätt intill och ger trygghet. För mig visar detta på hur mycket kärlek en hund kan ge en, svårt att beskriva.

ADHD

Viktselen Lexi har på sig är ett perfekt komplement för den vardagliga motionen. Det är ett enkelt sätt att få en hund starkare. Viktselen ger ekstra motion, kan minska stress och förbränner energi. Har du hund och är nyfiken, kolla mer på hounzy.se

adhd

Vi reagrar, tar imot alla intryck och våran uppmärksamhet går åt samma håll.