Hejsan på er! 
Jag kommer framöver brätta mer om medisineringen hur den varit och är för mig. En sak jag redan nu kan jag nämna är att medisinen är till för att höja vakenhetsgraden. Min hjärna tappar väldigt lätt i vakenhet. Förklarar här lite kort och enkelt från en av Kenth Hedevågs (som jag skriver bok med) föreläsningar som finns på urplay: Det finns 2 varianter. 
1. Man kan se glad ut men hjärnan är på flykt, den är nån helt annanstans, man är seg, trött och passiv. 
2. Överaktivitet, vilket är ett atomatiskt sätt att försöka höja vakenhetsgraden. 
Om man visar en låg vakenhetsgrad, att man är seg, trött och passiv, så kanske man lättare förstår att medisinen höjer vakenhetsgraden. Om man är överaktiv och får medisin som höjer vakenhetgraden så behöver man inte använda överaktiviteten som självreglering. 

Nu kommer en uppdatering om läget.
För några månader sen la jag till en adhd-medisin som heter attentin, som jag fyller på med 2-3 gånger under dagen, utöver elvanse som jag tar på morgonen. Sen ett antal veckor och någon månad tillbaka har jag upplevt och tänkt mer och mer på att det kommit och är mer utslag i ansiktet, iallafal så att jag stör mig och irreterar mig på det, när jag står vid spegeln. När jag tänker bakåt så är min känsla att det började komma lite smått fram och tillbaka redan när jag började med elvansen, med då va det inte så att det störde mig så mycket. Utan jag började störa mig och tänka mer på det efter några veckor med både elvanse och attentin. Jag har aldrig haft problem med utslag och sånt i ansiktet när jag varit tonåring.

Jag är ju inte helt still med kroppen presis, om det så är rörelse med fingrar, fötter, armar eller ben, även att jag tar medisin. Tyvär har jag pillat så det blir som ärrmärken i ansiktet och detta får igång mina tankar ennu mer och jag blir så irreterad och frusterad på mig själv när jag väl kommer på att det är dumt gjort och ångrar mig efterråt. Några veckor innan Italienresan tänkte jag många tankar och gör det fortfarande, angående utslagen och att jag igentligen bara ville hålla mig inne och inte visa mig och vara bland folk, så är min känsla iallafall.

Onsdagen vecka 8, efter att jag kommit hem från Italien, då endrade jag om lite i adhd-medisinen jag tar. Då började jag med att ta bort attentinet och fyllde på med en mindre dos av elvanse-medisinen under dagen, för att se om det har med attentinet att göra (jag vet att det kanske inte är länge nog att endra om bara under en vecka). Men veckan som varit blev väldigt jobbig och påvärkade mig negativt när jag endrade om och tog bort attentinet. Jag upplevde sämre tålamod, irretation, känsligare, tröttare mycket tidigare på dagen och svårare att sortera tankarna i huvet, trots att dom är många annars också. Hos sjuksjöterskan i måndags började gråta för jag va så rastlös samtidigt som jag va sjukt trött i huvet och klockan va bara runt halv 3 mitt på dagen. Även sjuksjöterskan märkte att, bara elvanse, funkade inte ritkigt. Så i onsdags ringde sjuksjöterskan upp efter att ha pratat med läkaren, för att brätta hur jag skulle göra med medisinen. Läkaren hade föreslagit att jag skulle vara utan medisinen helt och hållet ett tag för att se om utslagen har med medisinen att göra. Men att jag endå fick fundera och välja själv och testa olika, bara elvanse, bara attentin eller börja igen med elvanse + attentin. Jag började då gråta i onsdags på jobbet redan vid lunchtid. Jag va så känslig, trött i huvet, tankarna bara flög runt fram och tillbaka, upp och ner och jag tänkte en massa på hur jag skulle göra med medisinen. Trots utslagen så vill jag samtidigt inte riktigt sluta ta dom helt för när jag haft elvanse + attentin har jag endå kännt mig mer stabil, är inte lika irreterad, frustrerad, haft lite mer tålamod och lite mer ork under dagen fram till eftermiddagen. Även denna tryckande känsla i ögonen av gråt som jag denna veckan har haft redan tidigt på dagen som jag kämpar mot att hålla tillbaka va också ett tag sen. Med elvanse och attentin har jag upplevt att detta har hållt ifrån sig, iallafall fram till eftermiddagen/kvällen. Hela veckan har kännts som gröt i huvet, en enda röra. Så nu dom sista dagarna denna veckan trots utslagen, gick jag tillbaka till elvanse + attentin.

Förändringen jag börjat testa och tänker testa iallafall 2 veckor och ge en chans, är att öppna upp kapseln på elvansen och häla ut pulvret i gröten jag äter till frukost eller blanda med vatten, som det står i bipacksedeln att man får göra. Det kanske är själva “skalet” jag reagerat på, jag hoppas det. Att öppna kapseln är ju en förendring mot innan iallfall utan att sluta. Annars om 2 veckor får jag ta ennu en vända och funderare igen med sjuksjöterskan hur jag ska göra med medisinerna.