Tiden som är nu och allt som händer påverkar dig och mig på olika sätt och på olika plan. Du och jag hanterar och reglerar känslor, oro, ångest, panik, frustration, irretation, ovisshet och förändring på olika sätt. Du och jag är olika bra på att hitta energi, styrka, hopp, trygghet och tröst mitt i allt kaos. Du och jag har kommit olika långt med bearbetning. Ställa om ny struktur, nya rutiner och att acceptera att läget är som det är. Med detta sakt kan vi tillsammans ge varandra tillåtelse och förståelse att vi reagerar, hanterar och reglerar våra känslor olika. 

Med NPF-problematik så har jag ganska mycket i min så kallade stressbruk redan från start. Det krävs inte mycket för att den ska bli fylld och explodera. Oron och ångesten är jag nära vän med och vi har kommit ennu närmare varandra sen allt förändrades. Jag menar inte vän som i att jag är bra på att hantera det. Utan vän i att det finns konstant i kroppen. Det lägger sig som ett lock i halsen. Stressburken har expolderat många gånger. Det kan ta sig i uttryck på olika sätt. Bland annat i form av att struktur och rutiner rasar. Svårigheter i att hantera ovisshet och förändring blir ennu svårare en vad det redan är. Irretation, frustration och gråt.

Jag vill mycket och helst allt på en gång. Jag vill skriva mer här en vad jag gjort det senaste. Innan fanns det mer struktur på det som det inte gör nu. Energin räcker inte riktigt till för det. Det har blivit en obalans på olika plan.

Men mitt i tidens storm bland höga vågor finns det vissa vikar i min vardag där vågorna är lite lägre. Där jag kan känna att jag når botten och kan vila mina armar och ben. För att sen ge mig ut i stormen igen.

2 av vikarna är bland annat att jag tycker det är nice att jag har förmågan att ibland kunna underhålla mig själv.

 

 

Vissa gör armhävningar med klapp.
Jag gör med applåd.

Sen skriver jag ju även bok tillsammans med bästa Kenth Hedevåg. Vilket jag tycker är väldigt roligt, uppmuntrande, givande, peppande och spännande. Dessutom kommer boken ut i höst vilket jag ser fram imot väldigt mycket. Att jag skriver en bok får mig faktiskt att känna mig rätt stolt över mig själv. Att göra det tillsammans med Kenth är svårslaget. Han har blivit en stor insperation och förebild för mig.

Delar även ett podd avsnitt av fatta familjen från urplay där Kenth är med och svarar på frågor i ämnet NPF-familjen i coronakrisen. Värt att lysna på!