Uppläst av mig

Ett rakt svar på den frågan är att huvet går på högvarv. Det är just därför det känns som en torktumlare och som inte går att stänga av. Jag tänker på allt möjligt mellan himmel och jord, saker som är både viktiga och mindre viktiga och saker som jag borde göra. Sen finns det även dom dagar då jag inte tänker på nått spesiellt men endå känns det som att huvet går på högvarv och bara spinner på. Jag känner mig rastlös och vill göra saker men jag orkar lixom inte. Trött i huvet men inte i kroppen, det är en jobbig känsla. Jag tror mycket grundar sig i att jag har svårt att slappna av, komma till ro och vara i det så kallade nu:et, som är väldigt svårt. Det är alltid nånting som oroar mig. Såhär kan tankarna snurra runt i huvet:

 • Vad sk jag göra imorgon?
 • Vad ska jag ha för kläder?
 • Jag borde skriva ett sms eller ringa till familj och vänner.
 • Jag borde damma.
 • Jag borde dammsuga.
 • Jag borde laga mat och göra matlådor inför veckan.
 • Sa jag nått som sårade nu?
 • Nej, nu sa jag nått knas utan att tänka mig för, igen, varför?
 • Åh, vad störande det ljudet är, jag blir så irreterad att det kliar i hela kroppen, frustrationen ökar, jag vill få ut det på nått sätt men jag vet inte hur?!
 • Imorgon ska jag va duktig och städa. Blev det så? Nej! Jag gjorde helt andra saker eller inget alls.
 • Varför finns det uttryck som säger ”nu tappade jag tråden” när jag inte ens håller i en tråd som jag kan tappa?
 • Oroar mig för framtiden och tänker mycket på den.
 • Tänker lite som Madickens syster Elisabeth säger när hon slickar på tallriken, varför finns det nått som heter slicka när man endå inte får göra det?
 • Tänk om ordet om inte fanns, då hade man inte kunnat säga tex, tänk om du hade gjort såhär istället, tänk om det blir såhär, tänk om detta inte hade hänt eller tänk om det hade hänt.
 • Undra hur det ser ut uppe i himmelen? Vilket är himlen? Det är väl moln först och efter det kommer rymden, planeter och sånt, vilket är då himlen?

Mycket av det här är för mig väldigt ångestframkallande och är bara några av dom saker som kan snurrar runt i torktumlaren. Det är svårt att sätta ord på tankarna då jag inte vet vart jag ska börja och hur jag ska sortera dom, tankarna flyger omkring och stör mig, känns det som.

Att huvet är som en torktumlare förstör även för mig när jag ska sova, det påvärkar min sömn, vilket jag behöver mycket av. Det tar lång tid att somna och det är sällan jag sover en hel natt utan att nån gång vakna på natten. 

Att ta medisiner är så olika från person till person, vad som funkar och inte funkar. En del är för det medans andra är imot det. Jag har under 1 års tid provat ut olika medisiner med olika doser för just adhd:n och är fortfarande i den prosessen. Hur som hälst tar jag nattmedisiner och av dom blir jag lite groggy och det dämpar min oro inför natten och tankarna minskar något. Jag kan då komma lite bättre till ro och självaste insomningen tar inte lika lång tid, vilket är väldigt skönt.