Ofta finns det en oro inom mig inför ledigheter. Så är det även nu inför semestern som börjar v.28. Mer om oron inför ledigheter har jag skrivit i ett tidigare inlägg – Om julledigheten. Så bra att jag kan gå tillbaka och titta på det inlägget för där skrev jag ner tips jag fått av Kenth Hedevåg om att skriva en lista av verktyg som inte tar så mycket energi och sen planera in i kalendern att göra nånting av det varje dag. På det sättet blir det att jag förhoppningsvis har kvar lite av rutinerna och strukturen trots att jag har en längre ledighet. Då det under en längre ledighet är väldigt lätt att komma ur rutinerna och strukturen i vardagen. Även att jag har oro inför semestern så är det just nu det enda jag vill ha.

Den här våren har varit en sjukt blandad vår av alla olika känslor. Corona och allt vad det innebär med det har värkligen varit den största energi tjuven och det känns i kroppen. Trött. Från dagen då det börjades prata en massa om det så har det varit och är fortfarande en pingisboll/oros klump i halsen från morgon till kväll. Det är till och med så påtagligt att när jag ska svälja mina adhd-medisiner så känns det som att medisinen åker halvvägs ner i halsen och då är det en väldigt liten tablett. Även ”hårdare” mat eller hur man nu ska förklara det är obehagligt att svälja. Tack och lov så har jag varje dag under våren hållt på med boken tillsammans med Kenth och det har gjort att jag kunnat tänka på den också och gett mig lite mer posetiva tankar och inte bara på corona där mina tankar påverkas negativt.

Jag har börjat känna mer och mer att skapandet får mig på andra tankar och komma bort lite. Men då ska det va nått som jag själv tycker är kul och har motivation till annars är det svårt. Typ som att pyssla lite med musik, blogga ibland, skriva boken och göra underhållande bilder och filmer. Presis som att vi är olika personer så tycker vi också om olika sorters humor och underhållning. När jag klipper och klistrar med bilder och filmer så kan jag säga det att jag underhåller mig själv. När jag håller på så går jag även igång på det och blir sjukt exalterad och hyper. Rästen får ni skapa er en egen bild i huvet hur det kan se ut här hemma när jag skapar.

Dom här 2 väldigt korta klippen som ni kan se här nere som jag har lakt ut på youtube är dels för att det är kul att filma, klippa och klistra. Att göra saker från en ide till en slutlig produkt. Men jag la också ut det för att få skapa en miniatyr bild till klippen. På nått sätt blir jag lungn eller ja det minskar min rastlöshet att göra nått jag själv tycker är kul och är motiverande. Då händer det också att jag kommer in i hyperfokus vilket gör att jag inte känner av tiden hur långt tid det har gått och vad klockan är. Detta kan vara både posetivt och negativt. Men just den biten släpper vi.

https://www.youtube.com/watch?v=qxC9HRocgdwhttps://www.youtube.com/watch?v=a6HIQp9120g

Instagram


Spotify


Youtube


Facebook