Skolstarten närmar sig å det förbereds för ett nytt läsår. Då passar det väldigt bra att asvnitt 3 av ”11 min med Hedevåg” släpptes igår på Kenths hemsida å även på Youtube. Asvnittet heter ”Om diagnoser kunde prata”.

När jag fick svar på mina diagnoser tänkte jag att: ”tänk om dyslexi, adhd å autsim hade varit personer”. Då hade jag å andra kunnat se dom med ögonen å jag tror det hade varit lite lättre att hantera dom. Jag tror att dom hade varit kusiner då dom går in å samarbetar med varann å därför är det svårt att veta vad som är vad.

På min blogg har jag skrivit 3 olika dialoger med dom här kusinerna å låsats att dom kunnat prata för att visa hur ett samtal skulle kunna va med dom var å en. För såhär är det, i mitt huvud upplever jag detta samtalet mellan dom å mig själv å jag önskar att dom varit personer. Kenth kom på idén att göra en teater av det här så det är det ni kommer få se i detta asvnittet.

Jag tror verkligen att föräldrar, skolpersonal, barn, unga å unga vuxna med egna funktionsnedsättningar kan ha nytta av det här. Detta kan va ett lättare sätt att förstå sig själv eller få mer förståelse av hur diagnoserna kan påverka en. Det kan oxå va ett lättare sätt att förklara det på till andra, typ att skolpersonal kan förklara till eleverna på detta sättet.

Håll koll på Kenths hemsida när nästa avsnitt släpps. Dela å spid så fler får möjlighet att se miniföreläsningar som är gratis å utan reklam. Kenths hemsida hittar du här: https://hedevagpedagogik.se/11-minuter-med-hedevag/