I tisdags kväll vid 21:30, när jag ska gå å lägga mig, det är då jag får iden att jag ska sätta upp en tavla där det redan finns en tavelkrok på väggen. Jag går ner till förrådet å hämtar en av tavlorna jag vill sätta upp. Den gamla tavelkroken som hänger på vägen bytte jag ut till en ny. Jag försökte spika upp en ny krok lite tyst då det kanske egentligen är lite sent å hamra. Så den sista biten av spiken kunde jag inte hamra in för då skulle det låta för mycket. Jag behövde sätta upp tavlan ändå. Men jag ville ha den högre upp så jag tog ner tavlan igen å la den på bordet jämte mig. Jag tittade på väggen å funderade vart jag skulle spika upp kroken. När jag stod å tittade mot väggen så såg jag ju lite små hål från andra tavelkrokar å jag ville ju inte ha hål där. Helt plötsligt kom det andra tankar. Hur ska jag täcka hålen? Jag kom på att jag har takfärg som är min brors i vit färg, det kan jag nog ta. Jag gick å hämtade färgen å tog en tavelspik å doppade i målarburken å petade in färg i hålen. Sen tittade jag på dom andra väggarna å såg hål på nått till ställe å då gick jag till en av dom andra väggarna å gjorde likadant. Jag stryker även över färgen med hjälp av fingrarna.

När jag täckt hålen så tittar på handen som har en del färg på sig å samtidigt ser tavlan liggandes på bordet. Då går det många tankar i mitt huvud . Den första tanken va väl att sätta upp en tavla? Varför ligger denna tavlan på bordet? Varför är jag vit om handen? Klockan är nu 22:50 å jag hade fortfarande inte satt upp nån tavla som jag skulle göra. Jaja det får bli imorrn då istället. Så igår, onsdag, så sattes tavlan upp direkt när jag kom hem från jobbet så nu är den iallafall uppsatt.

Ofta blir det så här när jag ska göra nått. Tex städa. Jag börjar städa, sen ser jag nått annat å då gör jag det istället å när jag kommer tillbaka till det jag gjorde från början så kommer tankarna varför dom grejerna ligger framme å så fortsätter jag med det eller skjuter det till dagen efter för att det blir för sent eller att jag inte har nån ork kvar på grund av att jag har gjort annat.

Det blir kaos när tröttheten, rastlösheten, impulskontrollen, förmågan att organisera och planera bråkar på en och samma gång. Det kallas visst ADHD.